Van de bestuurstafel| Januari

logo_115x74Op 3 januari is het nieuwe jaar ook voor Achilles begonnen. Niet met de nieuwjaarsreceptie zoals gebruikelijk, maar een paar uur eerder met de renovatie van de kleedkamers. Henk Rutering, Wim Spaan en Richard Klavers zijn de drijvende krachten die deze klus coördineren. Voor het uitvoeren zullen ze hulp moeten hebben, komende weken zal er een beroep op een iedereen worden gedaan die handig is om ons te helpen. Voor met name volgende klussen: schilderen, tegelen, dakdekken, opruimen en schoonmaken en je je melden bij Henk, Wim en Richard………..

De kleedkamers worden voorzien van nieuwe toiletten nieuwe douches en drukknopen, een ketel en boiler, verlichting en een nieuwe afzuiginstallatie. Doucheruimtes krijgen een nieuwe vloer en verder zal de boel van binnen en buiten geschilderd worden. Hiermee moeten we eind maart gereed zijn, voor de start van het nieuwe veldseizoen. Hierna willen we het clubhuis aan binnenzijde gaan opknappen. Nieuwe indeling, kleuren, lampen etc. Voor de bouwvakantie zullen alle werkzaamheden gereed moeten zijn. De gemeente heeft inmiddels ook een bijdrage geleverd door aan de voorzijde een compleet nieuw hekwerk te plaatsen hierdoor krijgt ons complex een betere uitstraling en is het minder toegankelijk voor onbevoegden.

Voor een nieuwe opslagruimte zijn inmiddels plannen gemaakt. Hiermee kunnen de beide (lelijke) materiaal containers van ons terrein worden verwijderd en zal het opslaan van alle materialen in de nieuw te maken berging gaan plaatsvinden. De nieuwe berging zal op de plaats van de huidige rode container moeten worden gebouwd. Om een goed overzicht op de kosten te houden willen we eerst het opknappen van kleedkamers en clubhuis afronden en afrekenen, om vervolgens de plannen voor de berging te gaan financieren. Met de wisseling van het beheer over de buitensportaccommodatie van de gemeente naar het Sportbedrijf (vanaf 2015) zullen we waarschijnlijk de komende jaren met hogere huisvestingkosten te maken krijgen. Onze penningmeester gaat het geheel goed bewaken en met elkaar zullen we gaan bepalen welke financiële armslag we zullen houden voor de berging.

Met het volgende bericht heb ik bewust even gewacht tot na de wedstrijd van ons 1e tegen HHV, helaas hebben we onze eerste nederlaag in het zaalseizoen opgelopen. Het eerste heeft nog steeds alles in eigen hand om met een kampioenschap de promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. Alle komende wedstrijden zullen dan finales zijn (waar heb ik dat meer gehoord!) Ik reken er op dat gehele club ons vlaggenschip gaat steunen in de race naar de promotie! Natuurlijk ook C1, A1 en MW1 succes om jullie huidige koppositie om te zetten naar een kampioenschap.

Het vertrek van Ruben als onze trainer/coach voor de selectie kwam niet onverwacht, we hadden graag nog langer met hem door willen gaan. Maar zijn ook trots op het feit dat hij als beginnend trainer/coaches bij Achilles zich heeft kunnen ontwikkelen. Als kroon op deze ontwikkeling komt hopelijk dan ook een kampioenschap. We wensen Ruben veel succes bij zijn nieuwe club Amicitia Vriezenveen, de TC is inmiddels op zoek naar een nieuwe trainer(-ster) coach voor onze selectie.

De trainingspakken voor de selectie zijn besteld, voor de jeugdteams gaan ze besteld worden zodra iedereen zijn schriftelijke toezegging heeft ingeleverd. Voor het derde zijn we nog op zoek naar een oplossing voor de ontstane situatie, het bestuur hoopt dat ze begin februari met een voor iedereen passende oplossing kan komen.

Voor iedereen veel sportief succes dit jaar en vooral een goede gezondheid en natuurlijk heel veel plezier bij Achilles.

Namens bestuur,

Jan Laarhuis.