Nieuwe site en nieuw beheer

De afgelopen tijd is er op de achtergrond veel gewerkt aan de vernieuwing van de site. De vorige site draaide sinds 2002 op Joomla. Dit heeft altijd goed gewerkt en werkte nog steeds. Regelmatig zijn er kleine updates van Joomla die snel doorgevoerd kunnen worden. Af en toe zijn er ook grotere updates die wat meer tijd kosten om door te voeren en ook wat ingewikkelder zijn. Al een tijdje werd de versie waarin de site van Achilles gebouwd was niet meer geüpdatet door Joomla. Belangrijke beveiligingsupdates werden dan ook niet doorgevoerd. De site moest daarom gemigreerd worden naar Joomla versie 3, wat een grote herbouw en verandering zou betekenen.

Uiteindelijk hebben we er voor gekozen de herbouw niet meer in Joomla te doen maar in WordPress. Dit is een ander open source (gratis) programma voor het bouwen van websites. Joomla is erg uitgebreid en daarom soms ook best ingewikkeld. WordPress is iets simpeler van opzet en erg gebruiksvriendelijk.

Naast deze grote verandering wijzigt er ook wat met betrekking tot het beheer van de website. Al sinds 2002 bouw en beheer ik, Gijs Rutering, de website van Achilles. Ik vind het nog steeds leuk werk om te doen maar het kost redelijk wat tijd. Om meer tijd over te houden voor andere werkzaamheden, zoals mijn werk als secretaris, ben ik op zoek gegaan naar iemand die mijn taken grotendeels kan overnemen. Mijn zoektocht is geslaagd, want Sven Legebeke helpt me al een tijd met de website. Ook is hij al actief met het maken van de vernieuwde Babbeltjes.

Vanaf nu zal Sven zich voornamelijk bezighouden met de inhoud van de site; het plaatsen van berichten, foto’s en het onderhoud van de verschillende “vaste” pagina’s. Op de achtergrond blijf ik hem helpen bij het programmeerwerk en technisch onderhoud. Samen blijven we ook op zoek naar allerlei mooie en handige functies die we kunnen toevoegen aan de site. Momenteel experimenteren we nog met een koppeling tussen de site en Facebook.

De nieuwe site ziet er qua uiterlijk niet heel anders uit dan de oude maar heeft her en der wel een paar veranderingen ondergaan. We hebben zo goed als alles overgezet maar het kan natuurlijk voorkomen dat we iets vergeten zijn of dat iets nog niet helemaal goed werkt. Mocht je iets vreemds tegenkomen, stuur ons gerust een bericht, dan passen we het zo snel mogelijk aan.

We wensen iedereen veel plezier met de nieuwe site.
Groeten namens de webmasters,

Sven Legebeke en Gijs Rutering