Wedstrijdverslagen 21 november

Wedstrijdverslagen zaterdag 21 november:

Achilles – Pallas ‘08

Na de goede start van de zaalcompetitie stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Pallas’08 uit Leeuwarden op het programma. Pallas had na twee wedstrijden een keer gewonnen en een keer verloren. We wisten dat we goed moesten spelen en meer moesten scoren dan afgelopen twee wedstrijden om ook de derde wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. De wedstrijd werd goed begonnen en de korf werd makkelijk gevonden. Pallas wist nog redelijk mee te scoren wat resulteerde in een ruststand van 11-7.

(klik op lees meer om de rest van het verslag en het verslag van het 2e te lezen)

In de rust was coach Frank Landkroon tevreden over het vertoonde spel maar werd ook benadrukt dat we er nog niet waren. We moesten blijven scoren en het goede verdedigende spel doorzetten. Na de rust kwam Pallas dichterbij wat de wedstijd spannender maakte, maar op de juiste momenten werd er gescoord zodat Pallas niet nog dichterbij kon komen. De tweede helft was aanvallend niet zo goed als de eerste helft maar doordat er goed verdedigd werd kwamen we nooit verder in de problemen. De wedstrijd eindigde in 15-11 waardoor we nu nog ongeslagen boven aan staan samen met Elko en Vlug en Vaardig. 

Volgende week staat de altijd spannende derby tegen Blauw – Zwart op het programma. De wedstrijd begint om 15:50 in sporthal n’ Dikken in Wierden. 

Namens Achilles 1,

Nick Wanschers

 

Achilles 2 – Kvz 4

Voor de 3e wedstrijd op rij begonnen we met een achterstand. Gelukkig konden we de wedstrijd snel weer oppakken en kwamen we snel op voorsprong. De eerste helft waren wij de betere partij maar vergaten afstand te nemen van KVZ 4. Door een aantal onoplettendheden leten we kvz weer terug in de wedstrijd.

In de tweede helft begon de motor bij Achilles 2 goed te lopen. Langzaam namen we steeds meer afstand van kvz. De laatste 10 minuten, toen de wedstrijd al beslist was liep bij ons de aanval volledig vast. Er werd nauwelijk meer gecoord maar de verdediging hield goed stand. Achilles won de wedstrijd met 17-12.

Komende zaterdag speelt achilles 2 om 14.40 uur uit tegen Blauw zwart 2. Natuurlijk willen wij de goede reeks voortzetten en de 3e overwinning op rij neerzetten. Hopelijk tot Zaterdag!