Sportlinked app en het digitaal wedstrijdformulier (DWF) verplicht

Sportlinked app, DWF en privacySportlinked

Zoals sommigen van jullie misschien al weten is het KNKV bezig met invoeren van het Digitaal Wedstrijdformulier, kort genoemd het DWF. Op korte termijn worden de papieren wedstrijdformulieren voor iedereen afgeschaft en wordt er alleen nog verplicht gewerkt met het DWF. Dit was al een tijdje verplicht voor Achilles 1 en 2. Sinds 1 december is dit ook verplicht voor Achilles 3 en Achilles MW. Dit houdt dus in dat het 3e en de MW de komende wedstrijd moeten afhandelen op het DWF!
Vanaf 1 januari 2016 wordt het DWF ook beschikbaar gesteld voor de B/C/D-jeugd in het breedtekorfbal waarna het vanaf 1 februari verplicht wordt in deze categorie. Lees verder om te zien welke stappen jij moet nemen.

Dit bericht kun je ook als PDF downloaden Sportlinked app

Wat moet jij nu doen

 • Elke speler moet zijn of haar foto in Sportlink hebben staan. Esther Smit heeft al veel foto’s gemaakt en op dit moment maakt Kevin Wanschers (nieuwe) foto’s van de spelers die nog geen foto hebben in Sportlink. Nog makkelijker is het als je zelf een foto uploadt (dit mag ook een selfie zijn) De foto kun je heel gemakkelijk uploaden via de volgende link. https://www.dropbox.com/request/N5PkUy0vPCXFUgJ2eqpA?oref=e. Geef je foto wel even je eigen naam mee zodat we weten wie er op de foto staat.
 • Om met het DWF te kunnen werken moet je eerst de Sportlink app downloaden op je telefoon en/of tablet. Dit kan in de Play store (Google/Android) of App-store (Apple), het heet Sportlinked.
 • Daarna moet je een account aanmaken. Dat moet met het e-mailadres waarmee je in de ledenadministratie van Achilles (in Sportlink) bent aangemeld. Weet je dit e-mailadres niet meer of wil je het laten wijzigen, mail dan naar secretariaat@ckv-achilles.nl. Let op; een e-mailadres kan maar door 1 persoon gebruikt worden, heb je een familie e-mailadres dan kan maar 1 persoon deze gebruiken, de andere personen die de sportlink app willen gebruiken moeten een andere e-mailadres doorgeven.
 • Via de volgende link vind je een instructie over hoe je de Sportlinked App op je telefoon kan installeren, hoe je jezelf kunt registreren en hoe je de app en DWF moet gebruiken: https://sportlink.atlassian.net/wiki/display/SCS/Registreren+en+inloggen

Invullen en klaarzetten DWF

 • Voor aanvang van de wedstrijd moet iemand van het team het digitale wedstrijdformulier klaarzetten. Dit gaat via de app. Via de volgende link wordt dit stap voor stap uitgelegd: https://docs.sportlink.nl/display/SCS/Mobiel+Digitaal+Wedstrijd+Formulier
 • Zodra alle spelers zijn opgevoerd moet het DWF verstuurd worden naar de official. Wijzigingen zijn dan niet meer mogelijk.
 • Het invullen en van het DWF kan 7 dagen voor aanvang van de wedstrijd.

Fluiten van een thuiswedstrijd en het DWF

 • Om het DWF op de juiste manier te gebruiken heb je drie partijen nodig: De twee ploegen én de scheidsrechter. Ben je ingedeeld om een wedstrijd te fluiten van dan dien je dus tevens de app op je telefoon geïnstalleerd te hebben. De thuisploeg zorgt in het DWF ervoor dat je wordt opgevoerd als scheidsrechter. Vervolgens kun je de beide digitale wedstrijdformulieren controleren. Na de wedstrijd vul je de stand en indien nodig overige informatie in. Als alles klaar is kun je het DWF afhandelen / versturen aan het KNKV.
 • Elke speler van een team kan in principe het DWF invullen en klaarzetten voor de scheidsrechter. 
 • Het opvoeren van de scheidsrechter kan alleen op de speeldag zelf.

Wat kan ik nog meer met de Sportlinked App

Ook als je team nog niet meedoet aan het DWF kun je de app al gebruiken. 
Je vindt hierin onder andere:

 • Inzicht in mijn team, uitslagen, standen en programma
 • Gekoppeld aan de gegevens in Sportlink
 • Informatie over alle teams in de competitie
 • Inzicht in leuke teamprestaties en statistieken
 • Eenvoudig navigeren naar de accommodatie bij een uitwedstrijd
 • Geef het resultaat van de wedstrijd door via het wedstrijdformulier

Als je na het downloaden van de app, en het aanmaken en inloggen met een account, niet de gegevens van je team(s) ziet of nog andere vagen hebt, mail dan naar het secretariaat secretariaat@ckv-achilles.nl.

Succes met het DWF en de Sportlinked app.

Gijs Rutering

Privacy

Van de Achilles leden ouder dan 18 jaar staat de privacy standaard op “normaal” de andere leden van je team kunnen dan onder andere je foto en je contactgegevens zien. Van alle leden jonger dan 18 jaar staat de privacy standaard op privé. Je kunt dit zelf wijzigen in de app bij instellingen –>mijn gegevens –>mijn privacy niveau.

Hieronder vindt je de informatie over hoe jouw gegevens worden behandeld per privacy niveau.

 

Privé

Normaal

Open

Kunnen mensen zonder relatienummer van Sportlink mijn contactgegevens (telefoonnummers en/of e-mailadres) zien?

Nee

Nee

Nee

Kunnen mensen binnen dezelfde bond mijn contactgegevens (telefoonnummers en/of e-mailadres) zien?

Nee

Nee

Nee

Kunnen mensen binnen dezelfde vereniging (maar geen teamlid) mijn contactgegevens (telefoonnummers en/of e-mailadres) zien?

Nee

Nee

Nee

Kunnen teamleden mijn contactgegevens (telefoonnummers en/of e-mailadres) zien?

Nee

Ja

Ja

Kan iemand van een andere bond mijn foto zien?

Nee

Nee

Ja

Kan iemand van mijn eigen bond mijn foto zien?

Nee

Ja

Ja

Kan iemand van mijn eigen vereniging mijn foto zien?

Nee

Ja

Ja

Kan iemand van mijn eigen team mijn foto zien? (met uitzondering van het DWF, daar zijn foto’s van teamgenoten wel inzichtelijk)

Nee

Ja

Ja

Ben ik vindbaar via favorieten?

Nee

Ja

Ja

Sta ik vermeld bij mijn team?

Anoniem

Ja

Ja

Sta ik vermeld bij de statistieken van mijn team?

Anoniem

Ja

Ja

Kan ik deelnemen aan wedstrijden?

Ja

Ja

Ja

Staat mijn naam op het wedstrijdformulier?

Ja

Ja

Ja

Kan een scheidsrechter die het wedstrijdformulier 
van mijn wedstrijd invult mijn foto zien?

Ja

Ja

Ja

Kan mijn telefoonnummer en e-mailadres bij 
vrijwilligerstaken worden opgevraagd?

(alleen van toepassing als uw vereniging gebruik maakt van Club.Vrijwilligers)

Nee

Ja

Ja