Wedstrijdverslagen 30 jan.

Bekijk hieronder de wedstrijdverslagen van: Pallas’08 – Achilles & KVZ4 – Achilles 2

 

Pallas’08 – Achilles 

Na een nederlaag in Enschede tegen DOS-WK was het tijd om naar het altijd mooie Friesland af te reizen. In Leeuwarden moesten we aantreden tegen Pallas, die net een plekje onder ons stonden op de ranglijst. In de thuiswedstrijd hadden we een vlammende start en stonden we na 10 minuten op de klok met maar liefst 7 -1 voor. Echter bleef Pallas scoren en kregen we het toen lastig, we wisten door de ruime voorsprong in de eerste helft toen toch te winnen.

We begonnen stroef en konden niet meteen tot scoren komen.

Pallas bleek hier ook last van te hebben. Nadat wij scoorden ging Pallas hierin mee. Ondanks dat we het betere spel hadden bleef Pallas aanhaken en was er kort voor rust een gebrek aan concentratie aan onze kant. We gingen de rust in met een achterstand van 8- 7.

Na rust schoten we uit de startblokken en kwamen snel op 8-9 en liepen we 10 minuten voor het eind uit naar een voorsprong van drie doelpunten. We konden het helaas niet uitspelen en lieten Pallas onnodig aanhaken. In de laatste paar minuten was er nog een strafworp aan de kant van Pallas, deze werd benut maar gelukkig was er niet voldoende tijd om de stand gelijk te trekken. We hebben veel van deze wedstrijd geleerd en gestreden tot het eind. Met een trots gevoel hebben we de punten meegenomen naar Almelo.

 

KVZ 4 – Achilles 2

Afgelopen zaterdag speelde Het Tweede uit tegen KVZ 4. Na 3 verloren wedstrijden op rij was het ontze end belangrijk dat deze wedstrijd gewon- nen werd.

Wij begonnen de wedstrijd erg sterk en kwam al snel op voorsprong. Deze voorsprong hebben we de eerste hel niet meer weg gegeven.

Door met elkaar veel energie in de eerste hel gelegd te hebben gingen we de rust in met een 4-10 voorsprong. In de tweede helft was de meeste energie op. We konden niet meer zo verdedigen als de eerste hel en daardoor vielen er ook meer tegendoelpunten.

Echter scoorden wij prima met KVZ mee en gaven

onze voorsprong niet meer weg. De wedstrijd eindigde in een overwinning van 11-15.