#Thisiskorfball bij C.K.V Achilles

Velen zullen mij nog niet kennen, Henrieke Debski dit seizoen spelend in de selectie van C.K.V. Achilles en daarnaast actief voor de nationale ploeg uit Polen.

Deze week heeft de top van het Europese korfbal zich verzameld in Dordrecht voor het Europees Kampioenschap Korfbal 2016. Tien landen met favorieten als Nederland en België maar ook een goed spelend Catalonië en Engeland. Portugal, Duitsland en Tsjechië vormen de middenmoot en Rusland, Turkije en Polen zullen strijden om de laatste plekken.

Polen zit in een zware poule met België, Engeland, Portugal en Tsjechië. Dat het lastig zou worden om in de poulefase punten te halen was bekend. De huid duur verkopen was de afspraak….. En dan is het zover, een super mooie hal, camera’s, speakers, sfeerverlichting alles er op en eraan. Spelers worden 1 voor 1 de arena in geroepen,.. “Number 7 Henrieke Debski” daar ga je, daar sta je! De strijd tegen de Tsjechen heeft voor Polen iets speciaals, ze kennen elkaar door en door. Kwalitatief zijn ze beter maar tijdens de 1e 10 minuten is de strijd gelijkwaardig, ook de tweede 10 minuten weten we bij te blijven. Daarna geven de Tsjechen wat gas bij en wordt de strijd beslist. In de 4x 10 minuten is de eindstand 16-6.

 

De tweede wedstrijd is tegen Engeland, deze wedstrijd wordt er iets geschoven in de opstelling en ik start aan de kant. Engeland schiet met scherp en na de eerste tien minuten staat het al 8-0. “Henrieke warmlopen”… Het tweede kwart mag ik erin en we weten met z’n allen een tandje bij te zetten. Na rust spelen we zoals we willen, veel beleving en wat meer agressiviteit, we winnen het derde en vierde kwart maar kopen er niets voor. Eindstand 23-13. Gelukkig zijn er vrienden en familie gekomen om ons te supporteren en kunnen we daar even “uithuilen” ;). De vrouw van Eric (trainer S2) is mee om ons weer op te lappen want tsja wedstrijden op dit niveau hakken er wel in kan ik je zeggen. 

 

Portugal staat als derde op het programma, de nummer 3 van het vorige EK. Ook wederom een goede start net zoals tegen Tsjechië. Ook kennen we hier helaas een fase waarin de Portugezen over ons heen walsen. Vermoeidheid slaat toe en de coach laat al onze spelers lekker meedoen. Zo kan iedereen proeven aan de geweldige sfeer van dit EK. Eindstand 8-22.

 

De laatste poulewedstrijd tegen België is wat mij betreft de mooiste, waar de een denkt oei de nummer twee van de wereld denk ik, spelen tegen bijna de beste van de wereld hoe gaaf. En dat was het! Tuurlijk krijg je doelpunten om je oren, dat is te verwachten, maar je kunt jezelf testen en achteraf zeggen dat heb ik maar mooi gedaan. Ongeacht de uitslag een geweldige belevenis! Eindstand 33-10.

 

Voor ons staan er nu nog twee belangrijke wedstrijden op het programma, vrijdag spelen we hoogst waarschijnlijk tegen onze buren uit Duitsland, winnen zou een stunt zijn en is niet waarschijnlijk. Doen we dit wel zijn we direct geplaatst voor het EK 2018. Verliezen we dan zullen we zaterdag tegen de Turken spelen om plaats 9 of 10 en spelen we het EK van 2018 in het B toernooi. Of ik hier nog bij zal zijn is de vraag,..voor nu is het genieten van elke dag en dankbaar zijn dat ik dit prachtige toernooi mee mag maken. 

Je kunt ons en het gehele toernooi volgen via http://www.korfball.org

Groetjes vanuit Dordt,

Henrieke Debski

 

11220126_10153718135493609_5809837041280771323_n