Even voorstellen…

Mijn naam is Jelle Brinks en ik ben 26 jaar oud. Ik woon mijn hele leven al met veel plezier in Beerzerveld maar  ga binnenkort verhuizen naar het kanaaldorpje ernaast namelijk Marienberg.  Daar bevindt zich  ook de voetbalvereniging waar ik nu al 18 jaar lid van ben en waar mijn interesse voor werken in de sport is ontstaan. Inmiddels ben ik alweer 8 jaar doelman van het eerste elftal van Marienberg. Een rol die bij me past. Als doelman zorg je dat de mensen voor je zo optimaal mogelijk functioneren. Coachen, situaties herkennen, ondersteunend aan het team  en ingrijpen als het nodig is. Na de tijd zoek ik graag de gezelligheid van het verenigingsleven op. Een volle kantine, gezelligheid, saamhorigheid, vriendschap. Dat is wat de sportvereniging zo mooi maakt en waar sportverenigingen goed in zijn.

En dat is ook de reden dat ik na mijn Havodiploma gestart ben met de sportopleiding aan het Windesheim in Zwolle. Daar koos ik voor de richting sportmanagement en één van de onderwerpen die steeds terugkeerde was verenigingsmanagement. Dat was het moment dat bij mij het lichtje ging branden. Ik wil werken in de sport!

En zo ben ik, eerst nog wel even solliciteren natuurlijk, terecht gekomen bij Sportbedrijf Almelo waar ik nu alweer 1,5 werkzaam ben voor het project Actief Betrokken Club. Het versterken van sportverenigingen zowel intern als extern met een maatschappelijke focus. Daarbij is de vraag voor mij altijd wat de sportvereniging uniek maakt. Dat is vaak je toegevoegde waarde voor je eigen leden maar ook voor je directe omgeving. En dat is waar je als sportvereniging van betekenis kunt zijn. Net als tussen de doelpalen ben ik ondersteunend aan de vereniging, ik coach, probeer de poppetjes op de goede plek te zetten en grijp in waar het nodig is. Een rol die ik zowel in werk als in het dagelijkse leven op me neem.

Op 17 januari heb ik de vuurdoop gehad bij CKV Achilles tijdens de commissie avond. Wat opvalt is een prachtige kantine met alles erop en eraan, een enthousiast en jong bestuur met een gemeenschappelijke visie en een ontzettend gezellig stel mensen bij elkaar die met zijn allen het beste voor hebben met CKV Achilles. Oftewel, snel aan de slag voor deze sympathieke korfbalclub met visie.

Mijn eerste acties zijn:

–          Meedenken/ondersteuning in het beleidsplan

–          Sportimpulsaanvraag Kangoeroe Klup

–          Clinic organiseren voor BSO´s en scholen

Uiteraard kan ik dit niet allemaal alleen. Zo helpen Tonny en Kevin nu al mee met het organiseren van clinics, helemaal geweldig zulke energie!