Stap 1: Pilot vrijwilligersmodule voor leden en ouders van leden

Stap 1: Uitleg module en aanmelden bij Sportlink

Het complete stappenplan kun je ook downloaden: Vrijwilligersmodule_v2

Zoals jullie wellicht weten hebben we als vereniging de vrijwilligersmodule van Sportlink aangeschaft voor het inplannen van bardiensten, te fluiten wedstrijden en in de toekomst nog veel meer vrijwilligerstaken. Dit is een toevoeging aan de Sportlinked app die meesten van ons al gebruiken. Komend veldseizoen willen we gebruiken als pilot periode. Via een paar stappen leggen we graag aan je uit hoe je mee kunt doen aan deze pilot. In deze eerste stap leggen we uit hoe je je kunt registreren en hoe je de app instelt op je telefoon. Dit kan voor zowel leden als voor ouders van (jeugd) leden. De module is namelijk beschikbaar voor iedereen die mee wil helpen bij een vrijwilligerstaak.

Doel en functies vrijwilligersmodule

Met deze module krijgen we een beter overzicht van de planning en verdeling van alle vrijwilligerstaken. Jullie geven zelf voorkeuren aan, de vrijwilligerscoördinator plant de taken in en via mail wordt je op de hoogte gebracht. De module stuurt je ook een herinnering zodat je niet vergeet wanneer je jouw taak moet uitvoeren. De toegewezen vrijwilligerstaken worden beschikbaar gesteld in de app. Indien de taak het toelaat kun je zelf onderling taken ruilen. Dit scheelt veel coördinatie.

Bardiensten en wedstrijden

De bardiensten en de te fluiten wedstrijden gaan we inplannen met behulp van de vrijwilligersmodule. Jij kunt zelf via de Sportlinked app op je telefoon aangeven wanneer je beschikbaar bent en welke vrijwilligerstaken je wilt uitvoeren. Op deze manier heb je dus invloed op de data/ tijden dat je ingepland wordt. In eerste instantie werken we nog niet met de optie dat je verplicht een aantal punten moet halen, deze functie is wel zichtbaar maar staat tijdens de pilot nog op nul.

Opmerking: Nu we de module gaan gebruiken wil dit niet zeggen dat als je niets invult of als je aangeeft nooit beschikbaar te zijn, je niet ingepland wordt voor het fluiten. Ieder spelend lid wordt geacht zijn of haar steentje bij te dragen. Geef je je voorkeuren niet aan, dan plannen we je in op de plekken die nog niet ingevuld zijn. Via de app kun je een ruiling aanvragen en dus zorgen voor vervanging indien je niet kunt.

Wat kun je nu doen?

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk;

  1. Je moet met een e-mailadres bekend zijn binnen Sportlink (het administratiesysteem dat de app aanstuurt),
  2. Je hebt een smartphone met daarop de app Sportlinked app. Deze kun je downloaden in de Appstore of Play Store.

Ben je nog niet geregistreerd in Sportlink en wil je toch gebruik maken van de Sportlinked app, dat kan! Stuur een e-mail aan secretariaat@ckv-achilles.nl met daarin je volledige naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en je e-mailadres waarmee je de app wilt gebruiken. Zodra je bent toegevoegd ontvang je een bevestiging van mij. Mocht je nog vragen hebben of ergens niet uitkomen, neem dan even contact met me op.

Dit is einde van stap 1. In stap 2 (volgt nog) leg ik uit hoe je de Sportlinked app instelt.

Groeten Gijs Rutering