Stap 3: Inschrijven voor een taak (pilot vrijwilligersmodule)

Stap 3: Inschrijven voor een taak (pilot vrijwilligersmodule)

Het complete stappenplan kun je ook downloaden: Vrijwilligersmodule_v2

Zodra je succesvol bent gekoppeld aan Sportlinked, kom je in het hoofdmenu. Linksboven kun je klikken op het menu uit te vouwen. Je krijgt dan het menu te zien zoals op hieronder. (Afbeelding 8) Dit menu kan er bij iedereen anders uitzien, dit hangt af van jouw profiel binnen Sportlink. Wanneer je onder “Club” klikt op “Vrijwilligerstaken” zie je het menu van de vrijwilligerstaken. Hier kun je de status zien van je punten. Deze gebruiken we tijdens de pilot nog niet. In dit menu zie je ook de opties “Mijn beschikbaarheid” en “Mijn taken”. (Afbeelding 9)

 

Onder “Mijn beschikbaarheid” kun je instellen op welke dagen en tijden je beschikbaar bent voor algemene vrijwilligerstaken. Hier geef je aan wanneer je beschikbaar bent, dit maakt het voor de taakbeheerder makkelijker zoeken. De beschikbaarheid die je hier invult is niet van invloed op te fluiten wedstrijden. Deze worden apart toegevoegd. Klik op “Mijn beschikbaarheid” om alle dagen te zien en de daarbij behorende tijden. Je kunt nu door middel van het zetten van een vinkje aangeven op welke dagen je beschikbaar bent voor vrijwilligerswerk. (Afbeelding 10). Door te klikken op de tijden achter de dagen kun je de tijden aanpassen. (Afbeelding 11).

Indien je niets invult, houdt dit niet in dat je geen vrijwilligerstaken krijgt toegewezen. Je geeft hier alleen een voorkeur aan.

Top dat je verder leest bij stap 3. Ik ga nu laten zien hoe je je kunt inschrijven
voor een taak. Belangrijk is dat als je je bijvoorbeeld wilt inschrijven voor de bardienst op zaterdag, je bij zowel “Mijn beschikbaarheid” als bij “Mijn taken” moet je aangeven dat je op zaterdag beschikbaar bent. (Afbeelding 12) Doe je dit niet, dan zie je onder het hoofdmenu “Programma” de taken niet. Wanneer je terug gaat naar het hoofdmenu zie je onder “programma” in het vakje erachter (33) jouw programma. Dit zijn zowel de wedstrijden indien je spelend lid bent als de vrijwilligerstaken. (Afbeelding 13)


Klik op “programma” om de hele planning te zien. Je ziet nu alle vrijwilligerstaken en wedstrijden die op jou van toepassing zijn. (Afbeelding 14) Er staan rondjes achter de taak. Deze kunnen verschillende kleuren hebben. Grijs: er is nog geen vrijwilliger, Half groen: een deel van de gevraagde vrijwilligers ingevuld, Half rood: een vrijwilliger vraagt een ruiling aan. Half groen en rood: 1 vrijwilliger is ingevuld en een vrijwilliger vraagt een ruiling aan.

Klik op de taak/ datum waarop je je wilt inschrijven. Je ziet dan de details waaronder de taakbeheerder en 2 oranje knoppen met daarin een “plusje”. Wanneer je hierop klikt, heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor deze taak. Je krijgt eerst nog een controlevraag of je het zeker weet. (Afbeelding 15)

 Wanneer je de controle vraag bevestigd, zie je je eigen naam verschijnen met de melding dat je bent ingeschreven. Achter jouw naam verschijnt nu ook een groen rondje met 2 pijlen. (Afbeelding 16)

Wanneer je op deze knop drukt vraag je een ruiling aan. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld je dienst wilt ruilen en dit zichtbaar wilt maken aan de andere leden. Zodra je hier op klikt krijg je wederom een bevestigingsvraag. Bevestig je deze vraag, dan wordt het rondje rood. (Afbeelding 17)

Zodra je een ruiling hebt aangevraagd, zie je in het hoofdscherm onder “programma” een half rood rondje. Zo zien anderen en ook jij of er ergens een ruiling wordt aangevraagd. (Afbeelding 18)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je ergens niet uitkomt of dat je gewoon een vraag hebt aan de taakbeheerder. In dat geval kun je klikken op de taakbeheerder. Er verschijnen bovenin het menu dan 2 opties. Je kunt de taakbeheerder een mail sturen of een sms. (Afbeelding 19)

Dit is het einde van stap 3 en daarmee ook deze uitleg. Mocht je nog andere vragen over sportlink, de app of een account hebben, neem dan even contact met mij op, ik help je graag waar ik kan. Dat kan via secretariaat@ckv-achilles.nl

Groeten Gijs Rutering