Achilles 2 verslaat Blauw Zwart 2 in een spannend duel

Zaterdagmiddag speelde het tweede in Wierden een belangrijke wedstrijd. Als koploper is het tweede nog altijd ongeslagen en staat het bovenaan.
De wedstrijden tegen Blauw Zwart zijn altijd pittig maar moest dus gewonnen worden om de kampioenskansen te vergroten. Het tweede begon goed aan de wedstrijd. Er werden felle duels uitgevochten en het tactisch plan om de gezusters Korf van Blauw Zwart uit te schakelen werkte.Langzaam maar zeker liep het tweede weg bij Blauw Zwart en met een 4 -7 voorsprong haalde Achilles 2 de rust.
De 2e helft ontspon zich een heerlijk korfbalgevecht. Nadat eerst de voorsprong verder uitgebouwd werd kwam Blauw Zwart aanvallend steeds beter in de wedstrijd. De wedstrijd begon in de richting van de ploeg uit Wierden te kantelen. Toen het 10 minuten voor tijd voor het eerst weer gelijk was moest het tweede alle zeilen bijzetten. Blauw Zwart drukte echter door en de wedstrijd leek beslist toen het 16-14 voor kwam. Het tweede rechtte echter de rug en met een laatste krachtsinspanning werd de stand weer gelijk. 2 minuten voor tijd kwam uiteindelijke de beloning voor een goede wedstrijd. Een goede aanval werd met een bijzondere doorloopbal afgerond 16 – 17. Blauw Zwart kreeg nog een kansje op de gelijkmaker maar kreeg de bal niet door de korf. Het tweede won dus met 16 -17 en blijft ongeslagen koploper!
Volgende week de topwedstrijd tegen nr 2 DVO 7.