Van de bestuurstafel

Het seizoen zit er op en de zomervakantie komt er aan. Een enkeling is nog aan het trainen maar de meeste leden hebben de korbalschoenen even in de kast gezet! Nog even en dan gaan velen van ons genieten van een welverdiende vakantie.  Toch ontvangen jullie nu nog een ‘Van de Bestuurstafel’ want er zijn een aantal mooie en belangrijke ontwikkelingen die we graag met jullie delen.

 

Sportimpuls Kangoeroe Klup

Begin 2017 hebben wij als vereniging een Sportimpuls subsidieaanvraag gedaan voor het opzetten van de Kangoeroe Klup. We waren de afgelopen tijd behoorlijk nieuwsgierig want er zijn grote geldbedragen mee gemoeid en het zou een fantastische impuls zijn voor onze vereniging.

 

Deze week kwam het bericht binnen en onze aanvraag is toegekend!! Dat betekent dat we de komende tijd serieus werk kunnen maken van de Kangoeroe Klup. Het toegekende bedrag zorgt ervoor dat we kunnen investeren in materiaal, scholing, promotie en andere zaken. Hier gaan we samen met het Sportbedrijf volop mee aan de slag. Overigens heeft Jelle Brinks, onze consulent van het Sportbedrijf veel bijgedragen aan deze aanvraag. In het nieuwe seizoen horen jullie hier vast en zeker meer over.

 

Passend Korfbal

Een ander belangrijk nieuwtje dat we graag met jullie delen gaat over een nieuw initiatief dat door Natasja Donkervoort en Diny Winters-Oosterlaar is ontwikkeld. Beide dames kwamen met een bijna kant en klaar plan om korfbaltrainingen te gaan verzorgen aan kinderen met een autistische beperking of kinderen die op een andere manier niet kunnen meekomen in het reguliere sportaanbod. Vanaf komend seizoen worden er op woensdag aan het eind van de middag trainingen aangeboden aan deze kinderen. 

Wij hebben uitgebreid gesproken met Diny en Natasja en hebben er alle vertrouwen in dat het met het enthousiasme van beide dames een succes wordt! Wil je meer over dit mooie initiatief weten neem dan contact met hen op of stuur een mail naar passendkorfbal@ckv-achilles.nl.

 

Achilles Fit & More

Tijdens het vriendentoernooi is er al aandacht aan geschonken en ondertussen is er ook al het een ander over te vinden op de website: Achilles Fit& More.  Bij Fit & More staat ‘ontspannen sporten’ centraal. In samenwerking met een fysiotherapeut van Fysio Almelo worden er wekelijks oefeningen en spelvormen aangeboden. De korfbalsport vormt de basis voor de trainingen maar het sportaanbod kan variëren en wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Oftewel, op een plezierige en verantwoorde manier sporten en tegelijkertijd fit en gezond blijven.

 

De eerste Fit & More training start op 31 augustus 2017. Ken je iemand die dit misschien leuk vindt? Een vriend, collega, familielid of een buurvrouw? Help Achilles groeien en deel dit initiatief met hen. Neem voor meer informatie contact op met Roelf Haverkamp of stuur een mail naar fitenmore@ckv-achilles.nl.

 

Sleuteladres en kas

Met ingang van volgend seizoen is er een nieuw adres waar de sleutels van het clubgebouw moeten worden gehaald. Petra Groothuis neemt de taak over van Annelies van den Brink die meer dan 5 jaar sleuteladres is geweest.

 

Tot dit seizoen werd de kas ook altijd bij Annelies opgehaald. De laatste maanden is gebleken dat het overgrote deel van de transacties op trainingsdagen via de pin plaats vindt. Daarom hebben wij besloten dat er na de vakantie op trainingsdagen geen kas meer aanwezig is in het clubgebouw. Op zaterdagen zal er nog wel  een kas aanwezig zijn.

 

Vriendentoernooi en Schoolkorfbal

In juni hebben we twee zeer geslaagde evenementen georganiseerd. De provinciale kampioenschappen schoolkorfbal en het vriendentoernooi. We kunnen als vereniging enorm trots zijn dat beide evenementen zo succesvol zijn geweest. Het weer was op beide dagen perfect en dat droeg natuurlijk bij aan de feestvreugde. We hebben onszelf hiermee een dienst bewezen en hebben onszelf op de kaart gezet bij het KNKV en in de directe omgeving van onze leden.

 

Pers

Het is ons het afgelopen seizoen gelukt om regelmatig de pers te halen. We hebben enkele keren in dagblad Tubantia gestaan, waren met grote regelmaat aanwezig in de weekbladen en zijn ook via de lokale omroep te zien geweest op TV.

We gaan er alles aan doen om dit ook het komende seizoen zichtbaar te zijn in de pers. Te beginnen met de berichten die we via deze ‘Van de Bestuurstafel’ met jullie gedeeld hebben. Deze zijn wat ons betreft meer dan de moeite waard om met het grote publiek te delen dus hou de kranten in de gaten.

 

Achilles Scoort met Plezier

Het hele seizoen zijn velen van ons actief bezig geweest met het beleidsplan ‘Achilles Scoort met Plezier’. Met elkaar hebben we een basis gelegd voor de komende jaren.  Bij de start van het seizoen gaan we verder aan de slag om het jaarplan vast te stellen. Met alle genoemde initiatieven en successen in dit nieuwsbericht worden er in ieder geval mooie stappen gezet.

 

Wij wensen iedereen een heerlijk plezierige vakantie toe!

 

Het Bestuur

Gijs, Andre, Milou en Harmen