Van de bestuurstafel

Het veldseizoen is in volle gang en na een lange periode waarin we in de zaal actief waren is het heerlijk om met elkaar weer op ons eigen sportcomplex actief te zijn. Op trainingsavonden en op wedstrijddagen is het vaak gezellig druk. Het bruist en worden allerlei plannen gemaakt en activiteiten gehouden. Voor het verenigingsgevoel is dit de mooiste periode van het seizoen. Het einde van het korfbalseizoen is echter ook alweer aan de horizon zichtbaar. De hoogste tijd dus voor een nieuwe Van de Bestuurstafel.

 

Vrijwilligers

Binnen de vereniging zijn vele vrijwilligers actief. Er is echter ook altijd verloop en binnen de vereniging zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Een van de speerpunten van het bestuur is om voor het komende seizoen het aantal vacatures te verminderen. Samen met het Jelle Brinks zijn we gestart met een project ‘meer vrijwilligers in korte tijd’. Hierover hebben we jullie al eens eerder geïnformeerd. Nog dit seizoen zal er een actie gehouden gaan worden om vrijwilligers te werven. Hou de mediakanalen dus in de gaten!

 

Klussen

De afgelopen maanden is er weer volop geklust door de handige mannen.  Zo zijn er na een lekkage herstelwerkzaamheden verricht in de kleedkamers. Het speeltoestel is in elkaar en op zijn plek gezet en er wordt momenteel gewerkt aan de stamtafel.  De komende tijd zullen er nog meer klussen worden uitgevoerd.  Extra handen zijn altijd welkom, dus ben je handig en wil je helpen om het complex nog mooier te maken, laat het ons weten!

 

Materiaalhok

De plannen voor het bouwen van een mooie berging worden steeds concreter.  De materiaalcontainer heeft lange tijd dienst gedaan maar voldoet qua grote en qua uitstraling niet meer.  Voor het bouwen van een nieuwe berging zal een behoorlijke investering nodig zijn. Zodra de plannen helemaal uitgewerkt zijn zullen wij deze aan de leden voorleggen in een bijzondere ledenvergadering.

 

Passend Korfbal

De voorbereidingen voor passend korfbal zijn in volle gang. Nog deze maand gaan wordt er actief contact gezocht met scholen om het initiatief onder de aandacht te brengen. Verder zijn we er zo goed als klaar voor. De materialen zijn aangeschaft en met de subsidie die wij ontvangen hebben wordt ook kleding voor de spelers en voor de trainers aangeschaft. We hopen op korte termijn het eerste groepje op het trainingsveld te hebben staan.

 

Stimuleringsprijs

Het KNKV Oost reikt jaarlijks stimuleringsprijzen uit. Dit jaar hebben wij het initiatief Fit en More ingediend. Niet zonder succes want we hebben een mooi bedrag gewonnen, namelijk € 250,=.

Nadat we de prijs bij de Almelose sportverkiezing net waren misgelopen valt het initiatief dit keer dus wel in de prijzen!

 

Arbitrageproof – Spelregelbewijs

Met de certificering ‘Arbitrageproof’ wil het KNKV haar verenigingen bewust maken en helpen in thema’s als (sociale) veiligheid, sportiviteit en respect.  Samen met de verenigingen wil het KNKV zorgen voor een betere kennis van de spelregels, meer opgeleide scheidsrechters op alle niveaus en een proactieve verenigingsorganisatie. Ook onze vereniging moet hier mee aan de slag.

Eén van de onderdelen is het spelregelbewijs welke alle seniorenleden voor aanvang van het nieuwe seizoen behaald moeten hebben. Nog dit seizoen worden er avonden georganiseerd waarin het bewijs behaald kan worden. Op korte termijn volgt meer informatie. Check voor meer informatie over de toets www.korfbalmasterz.nl

 

AVG Proof Privacy wetgeving

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De afgelopen tijd is er veel over deze nieuwe wet in het nieuws geweest.  Het bestuur is bezig om er voor te zorgen dat we voldoen aan de nieuwe eisen van deze wet. De wet heeft gevolgen voor de wijze waarop wij als vereniging omgaan met gegevens van onze leden. Het is vooral zaak om een aantal aspecten goed vast te leggen. Wij houden jullie op de hoogte over eventuele gevolgen voor onze leden.

 

Overijsselse kampioenschappen schoolkorfbal

Net als afgelopen jaar mogen wij de provinciale schoolkorfbalkampioenschappen organiseren. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 9 juni 2018. De jeugdcommissie is al druk bezig met de voorbereidingen. We gaan er opnieuw een succesvol toernooi van maken!

 

Sportieve groet van het bestuur