AVG Proof – Privacy wetgeving

Beste Leden en Ouders/Verzorgers,

Met ingang van 25 mei 2018 moeten alle verenigingen in Nederland voldoen aan de nieuwe privacyregels. Ook CKV Achilles moet AVG-proof zijn (Algemene Verordening Gegevensbescherming).
Om aan de nieuwe regels te voldoen hebben we achter de schermen een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is er sinds kort een privacy policy op de site van CKV Achilles te vinden. Hierin beschrijven wij hoe wij als vereniging omgaan met persoonsgegevens van onze leden. Tevens hebben we in kaart gebracht welke functionarissen/vrijwilligers toegang hebben tot de privacygevoelige informatie.
De komende tijd gaan wij verder aan de slag om aan de nieuwe wetgeving te voldoen en blijven we vooral ons gezond verstand gebruiken.

Wat verandert er voor de leden concreet:

· Bij nieuwe leden gaan we bij de inschrijving vragen om toestemming om de gegevens te bewaren en te gebruiken binnen onze vereniging met als doel inschrijving en ledenbestand bijhouden. Ook vragen we dit voor het plaatsen van teamfoto’s of individuele foto’s op de site.

· Leden (of ouders van jeugdleden) worden binnenkort in de gelegenheid om zich te melden met hun specifieke bezwaar voor gebruik van de gegevens en/of foto’s. Meer informatie hierover kunt in de aanloop naar het nieuwe seizoen verwachten.

· Onze foto-omgeving (Flickr) zal worden afgeschermd, op welke wijze leden toegang houden wordt nader onderzocht.

· Commissieleden die vanuit hun rol toegang moeten hebben tot privacygevoelige informatie worden gevraagd een geheimhoudingsverklaring te tekenen

Mocht je naar aanleiding van de AVG wetgeving vragen hebben neem dan gerust even contact op met iemand van het bestuur.

Hartelijke groet

Het Bestuur