Van de bestuurstafel

De zomer ligt al even achter ons al is dat aan het weer nog niet altijd te merken. De avonden worden korter en de lichtmasten gaan op trainingsavonden steeds wat vroeger aan. Op onze korfbalvelden is er sinds de start van het nieuwe seizoen al van alles te beleven. Zo was het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi wederom een succes en ook de vriendjestraining was een gezellig samenzijn.

 

Er klinken tijdens de trainingen van onze selectie ook nieuwe geluiden. Trainer/coach Wout Boshoeve is fris gestart en is duidelijk bezig om zijn stempel op het 1e team te drukken. Ook bij het tweede staat er met Kevin Wanschers een nieuwe trainer voor de groep. Het bestuur heeft er het volste vertrouwen dat Wout en Kevin de selectie naar een hoger niveau kunnen brengen.

 

Ook in het bestuur zijn er nieuwe frisse geluiden te horen. Petra Groothuis is aan het eind van vorig seizoen als ‘aspirant’ bestuurslid toegetreden en binnenkort maakt ook Floris Bijker zijn opwachting als ‘aspirant bestuurslid’. Een meer dan welkome aanvulling die de slagkracht van het bestuur weer op het gewenste niveau brengt.

 

Vrijwilligers

Het afgelopen seizoen zijn we geëindigd met de succesvolle vrijwilligersactie. Dit succes is ook in de plaatselijke media niet onopgemerkt gebleven. Via deze Van de Bestuurstafel willen wij nog even terugkomen op het succes.

We hebben vrijwilligers kunnen werven op het gebied van bardiensten, schoonmaak en onderhoud. Vooral ouders van jeugdleden hebben laten weten op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren, iets waar we erg blij mee zijn.  Er zijn ook andere belangrijke vacatures ingevuld.

  • Technische commissie 2 nieuwe leden
  • Sponsorcommissie 1 nieuw lid
  • Activiteitencommissie meerdere aanmeldingen
  • Jubileumcommissie 4 nieuwe leden
  • Een Trainersbegeleider

En dan is deze opsomming nog niet eens compleet. We hebben nog niet iedereen bereikt en er zijn nog steeds meerdere taken en functies vacant. Voor het bestuur reden om nog een tweede belronde te organiseren. Hierover volgt binnenkort meer nieuws!

 

Achilles Scoort met Plezier

Het afgelopen seizoen is er door de commissies en het bestuur hard gewerkt om plannen uit het beleidsplan uit te werken en successen te behalen. Het bestuur gaat de komende periode samen met de commissies kijken welke plannen en acties er de komende tijd prioriteit gaan krijgen om de doelstellingen uit het beleidsplan te behalen.

 

Kunstgras

De laatste weken worden er steeds vaker vragen gesteld over het vervangen van de kunstgrasvelden. Op dit moment zijn wij als bestuur in gesprek met de gemeente, er zijn mondeling enkele toezeggingen gedaan over het vervangen van de velden in de komende zomerperiode. Er staat echter nog niets definitief vast. Op het moment dat wij hier meer over weten zullen wij dit natuurlijk met jullie delen.

Ook de plannen voor het vervangen van de materiaalcontainer hangen samen met het vervangen van de velden. De komende tijd zal er meer duidelijkheid komen.

 

Jubileum

Het is net al even genoemd maar er is een jubileumcommissie geïnstalleerd. 15 mei 2020 bestaat Achilles 100 jaar dus we zijn als bestuur heel erg blij dat dit gelukt is. De commissie gaat de komende tijd brainstormen over een mooi programma tijdens het jubileumjaar.

 

We wensen iedereen veel korfbalplezier toe!