Even voorstellen: De trainersbegeleider

Mijn naam is Freek van der Wees en korfbal sinds mijn 11e jaar en heb sinds mijn 18e trainen gegeven. Ik zal, naast mijn functie in de Technische Commissie, vanaf dit seizoen de functie van trainersbegeleider binnen CKV Achilles vervullen.

Wat doet een trainersbegeleider?
De trainer/ coach speelt een belangrijke factor in het sportplezier van onze jeugdleden. Uiteraard is het ook belangrijk dat onze trainers zelf ook plezier blijven behouden in het trainen geven.
1 van de taken van een trainersbegeleider is het ondersteunen van onze jeugdtrainers in zowel het technische deel van het trainen (de oefeningen), als het sociale deel van het trainen geven (de kinderen). Hierbij kan je denken aan het omgaan met de niveauverschillen binnen een team. Hoe gaat de trainer hiermee om? Of om gaan met de verschillende karakters en sportbelevingen binnen een team. Hoe zorg je er voor dat alle neuzen dezelfde kant op staan?
Maar ook hoe een trainer/coach zich gedraagt tijdens trainingen en wedstrijden? Hoe komt hij of zij over op de kinderen? Dit zijn enkele voorbeelden van vraagstukken die ik dan samen met de trainer/coach zal oppakken om zo voor iedereen een veilig en plezierig sportklimaat bij CKV Achilles te behouden.

Ook voor de ouders!
Tevens ben ik aanspreekpunt voor de ouders van onze jeugdleden in het geval van vragen of opmerkingen over de trainer/coach, de trainingen of wedstrijden.

Samen met de Jeugd Commissie.
Naast het ondersteunen van de trainer/coaches ga ik samen met de Jeugd Commissie structuur aanbrengen in het opleiden van onze jeugdleden om de doelstelling om van CKV Achilles een stabiele 2e Klasse vereniging te maken, zoals beschreven in het beleidsplan “Achilles scoort met plezier” te behalen. Kort samengevat, betekend dit dat we onze jeugdleden op een juiste manier voorbereiden op spelen in de senioren, zonder dat hierbij het sportplezier uit het oog wordt verloren.
Al met al een uitdagende functie, waar ik in ieder geval veel zin in heb om deze te vervullen en hiermee mijn bijdrage te leveren aan de te behalen doelstellingen die in het beleidsplan zijn vastgesteld.
Wilt u meer weten of heeft u alvast een vraag?
Neem dan gerust contact met mij op via tc@ckv-achilles.nl

Met sportieve groet,
Freek van der Wees
Trainersbegeleider CKV Achilles Almelo