Achilles 1 laat weinig heel van Olympus ’58 1

Doetinchem, 12 januari. De 5e speelronde was voor Achilles een belangrijke. Tegen de nr. laatst Olympus ’58 moest er gewonnen worden om zelf niet in acute degradatieproblemen te komen.

Coach Wout Boshoeve had zijn spelers duidelijk op scherp gezet want Achilles schoot uit de startblokken. De ene vloeiende aanval werd opgevolgd door de andere en omdat er niets op de afronding aan te merken was werd Olympus direct op grote achterstand gezet. Vlak voor rust stond het 11 – 4 in het voordeel van Almeloërs. Met twee doelpunten in de laatste minuten deed Olympus echter nog een poging iets van de wedstrijd te maken. Ruststand 11 – 6.

Die poging kreeg na rust zowaar nog een vervolg, Olympus verweerde zich feller en kwam terug tot 12 – 8. Achilles was in die periode onzorgvuldig en liet zich verleiden tot het nemen verkeerde schoten. Olympus kreeg kansen om nog verder terug te komen maar kon een eerstvolgende versnelling van Achilles niet meer bijbenen. In de 20 minuten die nog volgden kwam de ploeg uit Doetinchem er niet meer aan te pas. Met gemak werd de score door Achilles opgevoerd. Het gaf coach Wout Boshoeve de mogelijkheid wat te wisselen en Britt van den Brink haar debuut te laten maken. De teller stokte uiteindelijk bij 10 – 22.

Ook Achilles 2 wist in Doetinchem de punten mee naar huis te nemen. Een zwaarbevochten maar verdiende 12 – 14 overwinning.  

Komende zaterdag 19 januari speelt Achilles 1 om 16:50 uur thuis in de Sluiskade. Na twee ruime overwinningen op een rij zal Achilles de wedstrijd tegen Reehorst ’45 1, de huidige nummer 2, vol vertrouwen tegemoet zien.