Achilles E1 wint stadsderby

Achilles E1 – AKC E1
Op zaterdag 26 januari speelde onze E1 een echte derby. De kinderen waren erop gebrand te winnen.  AKC stond namelijk boven ons.  Zij hadden ook 5 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Vanaf het begin was het duidelijk dat het geen eenvoudige pot zou worden.  Beide teams hadden kansen en speelden fel.  Uiteindelijk was het Romy die de score opende, kort daarop gevolgd door Mattias. In de volgende tien minuten werd er veel gescoord.  Helaas 3 keer door AKC en twee keer door topper Vive. We gingen rusten bij een stand van 4-3.
Na de rust speelden we veel minder sterk. Er werden veel ballen bij de tegenstander in de handen gegooid, en we vergaten naar de bal toe te stappen. AKC was in de 10 minuten na rust sterker en kwam langszij.  4-4. Ook de laatste 10 minuten speelden we rommelig.  Vive maakte gelukkig 5-4. We mochten van geluk spreken dat dit ook de eindstand geworden is.  We hebben hierdoor de derde plek ingenomen en staan slechts 1 punt achter op de nummer 2; Elko.
Volgende week wordt er om 12.00 uur thuis gespeeld tegen NKC die op de 5e plek staat.  Wees welkom!