Van de Bestuurstafel ‘Achilles naar de Top’

Achilles naar de top van het Twentse korfbal. Half maart stond het groot in een artikel in de Tubantia. Het doen van dergelijke uitspraken zit niet echt in de ‘Achilles-genen’maar het plan ‘Achilles Scoort Met Plezier’laat ons eigenlijk geen keuze. In 2017 hebben wij met elkaar ambities uitgesproken en vastgelegd in een beleidsplan. Met elkaar zijn wij in deze trein gestapt en het heeft ons de afgelopen 2 seizoenen al mooie resultaten gebracht. Hoe erg is het dan om deze ambities uit te spreken? Het is fantastisch om te werken aan een droom en hoe mooi zou het zijn als het lukt om onze dromen en ambities waar te maken. Natuurlijk gaat dit stap voor stap maar de stip op de horizon staat. We werken ergens naar toe en dat geeft ons richting en energie!  Enkele resultaten van de afgelopen maanden:

  • Het aanstellen van een tweede trainerscoach
  • De start van de scheidsrechterscommissie
  • De samenwerkingsovereenkomst met OnlyKorfbal
  • Het informatieboekje is klaar
  • De samenwerking met het klussenhuis van Aveleijn

ACHILLES SCOORT MET PLEZIER!!

Eindelijk lente

Het is lente en we mogen ‘eindelijk’ weer naar ons eigen vertrouwde sportcomplex aan de Koedijk. Hoe fijn het spel in de zaal ook is, het is altijd weer goed om eind maart weer buiten te kunnen korfballen. Het zaalseizoen hebben we goed afgesloten. De jeugdteams F1 en C1 zijn kampioen geworden en zijn  voor een volle tribune gehuldigd tijdens de laatste wedstrijd van het eerste. Ook de midweek werd kampioen. Het vlaggenschip van onze vereniging eindigde op een keurige 4eplaats. Al met al prestaties waar we als club meer dan tevreden mee kunnen zijn.

De veldcompetitie gaat weer van start en de komende maanden staat er weer van alles op het programma. Zo wordt het vriendentoernooi voor de 4ekeer georganiseerd en mogen we aan het eind van het seizoen wederom de schoolkorfbalkampioenschappen van Overijssel organiseren. Ook de jubileumcommissie heeft een leuk programma voor ons in petto, al met al veel om naar uit te kijken dus!

Voortgang vervanging kunstgrasvelden

Komende zomer gaat het echt gebeuren, we krijgen nieuwe kunstgrasvelden. Het bestuur is samen met enkele andere leden met de gemeente in gesprek over de precieze invulling. Ons complex zal na de zomer flink veranderen. Tijdens de laatste ledenvergadering hebben we jullie op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken. Ook de stand van zaken van de aanbouw/verbouwing van de materiaalberging is uitgebreid aan de orde gekomen. Nog voor het eind van dit seizoen zal er een BALV worden uitgeschreven om de definitieve plannen met de leden te bespreken.

 

Het bestuur wenst iedereen veel succes en korfbalplezier toe de komende maanden!