Update van de trainersbegeleiders…

Sinds dat we in november bij CKV Achilles zijn gestart met het traject van de trainersbegeleiders, hebben we al het nodige gedaan. Veel werk achter de schermen, maar ook al het één en ander kunnen doen in de praktijk. Allereerst hebben wij Diny Winters bereid gevonden om ook trainersbegeleider te worden. Een welkome aanvulling met haar ervaring en kennis op het gebied van lesgeven aan de jeugd.

Doordat we weer naar buiten zijn gegaan, is het voor ons eenvoudiger om een rondje langs de teams te maken en zo hier en daar mee te kijken en te praten met de trainers wat er speelt. Of, zoals afgelopen maandag bij de F-jes, een training te verzorgen samen met trainers waarna we nog enkele tips en trucs mee geven. Erg leuk om te doen en voor mij, en hopelijk ook voor de trainers, een leerzame ervaring!

Daarnaast zijn wij op dit moment achter de schermen bezig om een goede basis neer te zetten voor onze jeugdtrainers van volgend seizoen.  Zo gaan wij volgend seizoen een basis trainerscursus aanbieden aan onze jeugdtrainers.

Tevens beschikken wij sinds kort over een eigen emailadres, zodat wij nog makkelijker te bereiken zijn: trainersbegeleiding@ckv-achilles.nl Dus heb je een vraag of opmerking als jeugdtrainer, jeugdspeler of jeugdouder of lijkt een functie als trainersbegeleider jou leuk om te doen, neem dan gerust contact met ons op.

Naast al deze ontwikkelingen hebben we ook een volgende mijlpaal gerealiseerd:

De CKV Achilles Ouderraad!

CKV Achilles Almelo bestaat dankzij de inzet van vele vrijwilligers: leden, oud-leden en ouders van kinderen die nu lid zijn. Verschillende ouders zijn actief betrokken bij onze vereniging, bijvoorbeeld als lid van een van een commissie, als kampleiding of bij het invullen van bardiensten. De actieve betrokkenheid van ouders past goed bij de visie van het onlangs geïntroduceerde beleidsplan van CKV Achilles om zich te profileren als een echte “familievereniging” en een Maatschappelijk Betrokken vereniging. Bij deze visie past een ouderraad heel goed. 

Doel

Het doel van de ouderraad is om de belangen van kinderen en ouders binnen onze vereniging te behartigen en heeft de ouderraad binnen de vereniging verschillende functies.  De brugfunctie tussen ouders en de Jeugdcommissie/trainersbegeleiders en het bestuur is misschien wel de belangrijkste functie van de ouderraad. Bij deze functie gaat het erom dat de ouderraad zich inzet om de communicatie tussen ouders en de vereniging te optimaliseren is en dat we elkaar weten te vinden als het nodig is.

De ouderraad binnen de onze vereniging

De ouderraad is binnen de organisatie van CKV Achilles een adviesorgaan, waarbij de raad haar advies in eerste aanleg richt aan de Jeugdcommissie en/of de trainersbegeleiders.

Wij zoeken voor de ouderraad nog enkele enthousiaste en betrokken ouders. Momenteel bestaat de raad uit 2 ouders, Peter Linker en Ellis Rutering. Voor een ouderraad met voldoende draagvlak zou het wenselijk zijn dat de ouderraad uit 5-7 ouders zou bestaan. (1 uit iedere leeftijdscategorie).  

Dus, heb  je interesse om toe te treden tot de ouderraad of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Peter Linker via or@ckv-achilles.nl 

 

Tot zo ver deze update van de trainersbegeleiders.

Met sportieve groet,

Trainersbegeleiders Freek & Diny

Contact: trainersbegeleiding@ckv-achilles.nl