ABC nieuws: Lunchwandeling voor ouderen

Op een meer dan mooie herfstochtend stond dinsdag 29 oktober de tweede ontmoeting tussen COSBO, ouderenbond in Almelo, en CKV Achilles gepland. Ditmaal is er in samenwerking met Fysiotherapie Het Schol en Actief Betrokken Club Achilles een wandeling georganiseerd voor leden van COSBO. Nadat in juli een etentje bij Achilles is georganiseerd, waarbij tijdens het eten ‘beweging’ onder de aandacht werd gebracht, lag nu de  focus meer op het bewegen zelf. Aansluitend volgde een heerlijke lunch.

De lunch is door 4 leden van COSBO georganiseerd en zij bleven achter om de lunch voor te bereiden. Stipt 11.00 uur begon de groep onder leiding van Bas Huizinga van Het Schol met een warming-up. De warming-up bestond uit bewegingsoefeningen die iedereen op zijn eigen niveau mee kon doen. Na enkele minuten was de groep klaar voor een wandeling van 2,8 kilometer. Onderweg zijn 3 tussenstops gepland waarbij laagdrempelige bewegingsoefeningen worden gedaan die iedereen ook zelf thuis kan toepassen.

We mogen spreken van weer een zeer geslaagde activiteit. COSBO ziet het belang van bewegen en wil hier graag verder mee.  Binnenkort start een projectgroep waarin de drie de verschillende COSBO bonden vertegenwoordigd zijn (KBO, PCOB en OVA). Deze samenwerking heeft als doel meer bewegen voor senioren in Almelo mogelijk te maken waar Achilles zeker onderdeel van gaat worden.