101 jaar, CKV Achilles is jarig

Vandaag 15 mei 2021 bestaat onze vereniging 101 jaar en daar willen we natuurlijk even bij stilstaan. Een felicitatie aan alle leden!!!! Zodra het weer kan hebben we 2 verjaardagen (100e en 101e) te vieren en we pakken dan flink uit. Gelukkig kan er weer een beetje meer en lijkt het einde van de coronamaatregelen steeds dichterbij te komen.  

De This is Korfball Tour 

Wat wel kan en ook doorgaat is de This is Korfball Tour. Op 1 en 2 juni komt het complete Nederlands Team naar Achilles om daar clinics te geven aan onze leden en aan kinderen van verschillende basisscholen in Almelo. 2 dagen lang staat onze mooie sport volop in de spotlights. Een supermooie kans en een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Meer informatie volgt heel snel dus hou de sociale media in de gaten. 

De Twentse Korfbalschool 

Voorafgaand aan het bezoek van TEAMNL heeft de Twentse Korfbalschool met Samantha Schorn al meerdere bezoeken afgelegd aan verschillende basisscholen en daar clinics gegeven aan meerdere groepen.  

Al die bezoekjes hebben het korfbalvirus al bij een heel aantal kinderen aangewakkerd. Bij de F en E hebben zich meerdere nieuwe kinderen aangemeld. De komende week zal Samantha opnieuw 2 scholen bezoeken.  

Schoenen- en kledingbank 

Een mooi initiatief dat recent opgestart is betreft de schoenen- en kledingbank. We hopen hiermee in een behoefte te voorzien en kunnen zo onze (nieuwe) leden op weg helpen met de juiste kleding en materiaal.   

TAAKIE 

Veel leden hebben de vrijwilligerstest gemaakt waardoor we vanaf nu ook echt kunnen gaan werken met de TAAKIE-tool. Het zou dus zomaar kunnen dat je binnenkort een TAAKIE-verzoek via whatsapp ontvangt.  

Wandelen 

Onze ABC-commissie (Actief Betrokken Club) is een wandelactiviteit aan het ontwikkelen. In de maand juni wordt er elke zaterdag een wandeling aangeboden. Op 2 van de 4 zaterdagen zal de wandeling bij ons clubgebouw beginnen en eindigen. Meer informatie komt binnenkort op de website