CKV Achilles wordt ontmoetingsplek voor 55-plussers

Samen activiteiten ondernemen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers. Korfbalvereniging CKV Achilles heeft het initiatief opgepakt om te starten met De Derde Helft. Vanaf 2021 wordt de kantine omgetoverd tot ontmoetingsplek voor alle 55-plussers uit de omgeving, leden en niet-leden.

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en heeft als doel de sportkantine een nieuwe functie geven. Die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar activiteiten kunnen ondernemen. De Derde Helft is voor het Nationaal Ouderenfonds, na het OldStars Sports programma, de volgende stap naar een ouderenvriendelijke sportvereniging

De activiteiten binnen De Derde Helft worden georganiseerd door de 55-plussers zelf die zich verenigingen in een ouderencommissie. De ouderencommissie wordt onderdeel van de sportvereniging. Ondersteund door lokale partners als Sportbedrijf Almelo en Avedan organiseert de ouderencommissie wekelijks De Derde Helft.

Met het organiseren van De Derde Helft  vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen.

Op zoek naar vrijwilligers

Voor deze ouderencommissie is Achilles op zoek naar leden en niet-leden, inwoners van Almelo die hun bijdrage willen leveren om De Derde Helft te organiseren en als vrijwilliger in de ouderencommissie zitting te nemen.

Belangstellenden hiervoor kunnen zich hiervoor telefonisch of per mail aanmelden bij:

Annelies Wes

06-10594686

abc[at]ckv-achilles.nl

(Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten)