Een leven lang korfbal! Dat wil jij toch ook?

Sta jij ook regelmatig langs de lijn onze selectie , je kinderen of kleinkinderen aan te moedigen? En zou je dan ook zelf wel weer eens een balletje willen gooien, maar ontbreekt het je de tijd of wil je liever niet vast zitten aan de wekelijkse competitieverplichtingen?

Lees dan verder en ontdek welke mogelijkheden er bij Achilles ook voor jou zijn!

Het KNKV wil zo veel mogelijk mensen – beoefenaars, supporters, vrijwilligers, sponsors – in Nederland laten genieten van korfbal en de korfbalvereniging. Daarom hebben ze naast de reguliere veld- en zaalcompetitie een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor verschillende doelgroepen. Voor ouderen, (oud-)korfballers die willen blijven sporten, korfballen, bewegen zonder wekelijkse verplichtingen zijn verschillende mogelijkheden binnen KorfbalPlus.

Wat is KorfbalPlus

KorfbalPlus omvat drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen; Achilles Fit & More, RecreStars en OldStars walking korfball. Al deze vormen zijn een manier van bewegen, sporten, korfballen die toegankelijk is voor zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de (oudere) niet korfballers.

‘Geen wekelijkse competitieverplichtingen, wel actief blijven’

In het kort:

Achilles Fit & More

Achilles Fit & More is een programma dat wij als vereniging aanbieden aan (potentiële) sporters, die niet (meer) aan de reguliere korfbalcompetitie deelnemen maar die wel gezellig met andere mensen willen sporten of bewegen. Het uitgangspunt is dat wij als CKV Achilles naast korfbal een divers sport- en beweegaanbod aanbiedt dat is afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Wil je meer weten over Fit & More? Klik dan hier

RecreStars

RecreStars is voor een brede groep inzetbaar, maar richt zich voornamelijk op oud-leden, inactieve korfballers en korfballers die dreigen te stoppen in de leeftijd van 35-55 jaar die (nog) wel betrokken zijn bij de vereniging. Het is een korfbalvorm die recreatief, minder frequent, laagdrempelig is en met name gericht op gezelligheid, fit blijven en het blijven ontmoeten en samenzijn met leeftijdsgenoten.

Meer informatie over Recrestars? Klik dan hier

 

OldStars walking korfball

OldStars walking korfball is een aangepaste spelvorm die uitermate geschikt is voor ouderen (55+) en biedt deze doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, een sociaal netwerk en een nuttige invulling van hun vrije tijd. Bij walking korfball is rennen en springen niet toegestaan, mag je altijd op de korf schieten en speel je vier tegen vier op ¼ van een korfbalveld in de breedte.

Meer weten over Oldstars Walking Korfball? Klik dan hier

 

Interesse in 1 van deze onderdelen?

Uiteraard kunnen deze initiatieven niet zonder voldoende enthousiaste mensen om het op te zetten en aan mee te doen. Lijkt het je leuk om met 1 van de voorgenoemde mogelijkheden aan de slag te gaan? Laat het ons dan weten via tc@ckv-achilles.nl of telefonisch via 06 41500692 en dan kunnen samen kijken naar de mogelijkheden.

Dus wil jij ook wel actief blijven bij CKV Achilles en blijven genieten van de gezelligheid bij onze vereniging? Neem dan contact met ons op!

Met sportieve groet namens de technische commissie,

Freek van der Wees