Van de Bestuurstafel ‘TROTS’

Trots op Achilles

Laten we maar eens met de deur in huis vallen, we mogen trots zijn. Trots op de vereniging die we zijn, trots op alle vrijwilligers, trots op de activiteiten. Want hoewel er de afgelopen 1,5 jaar een heleboel niet kon hebben we Achilles enorm op de kaart weten te zetten. De ‘This is Korfball Tour’ was natuurlijk het spetterend hoogtepunt van het jaar. Fantastisch om 2 dagen lang te kunnen genieten van de beste korfballers ter wereld. Het feit dat deze tour aan ons werd toegewezen is een bevestiging van alles waar we trots op mogen zijn. We zijn goed bezig en dat wordt opgemerkt!

 

 

 

 

 

 

 

Trots op de ledengroei

Door alle activiteiten op scholen en op de club hebben we een mooie ledengroei doorgemaakt. Vooral bij de jeugd hebben we de stijgende lijn te pakken. Het afgelopen seizoen hebben zich 20 nieuwe kinderen aangemeld. De spreuk: winnaars hebben een plan is hier zeker van toepassing. Het wervingsplan dat we hebben gemaakt heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het komende seizoen gaan we dit doorzetten en met het schoolkorfbaltoernooi voor de deur zit er ook op korte termijn nog genoeg in het vat! Achilles Scoort met Plezier!!

Trots op onze accommodatie

Het is al vaker gezegd en benoemd maar we mogen ontzettend trots zijn op onze accommodatie. Het clubgebouw, de berging, het terras, de aankleding, het veld, de ledverlichting etc etc. Het is zo’n enorme verbetering ten op zichtte van 2 jaar geleden. Het werk is nooit af en er wordt continue nagedacht over de volgende verbeteringen en vernieuwingen, ook hier zitten we dus niet stil. Een van de komende vernieuwingen zijn de nieuwe zitbanken rond het veld, deze worden gefinancierd uit de club van 30 en zullen een mooie aanwinst zijn!

Trots op commissies

We kunnen trots zijn op onze vrijwilligers en onze commissies, er wordt ontzettend veel werk verzet door een ieder. Voor nu lichten we er twee commissies even uit. De afgelopen maanden hebben met name de beheercommissie en de (jeugd) Technische commissie enorme stappen gemaakt.

Het samenvoegen van delen van de jeugdcommissie met de Technische is de eerste stap van een verbeterslag. De Technische Commissie is volop bezig om een visie op korfbal te ontwikkelen en daarbij een technisch beleidsplan op te stellen. Belangrijke zaken om onze groeiende jeugdafdeling te blijven ontwikkelen en ook kwalitatief te laten groeien.

Ook de beheercommissie heeft enorm aan de weg getimmerd. Er is opgeruimd, schoongemaakt maar bovenal is er werk gemaakt van de hele organisatie in en rondom het clubgebouw. Hier en daar worden regels aangescherpt en verduidelijkt om er voor te zorgen dat onze mooie accommodatie ook mooi en schoon blijft.    

Interesse?

Lijkt het je leuk om actief betrokken te zijn binnen de vereniging? Er zijn nog commissies waar we versterking zoeken. Neem voor meer informatie over vacatures contact op met het bestuur via bestuur@ckv-achilles.nl

Taakie

Sinds eind vorig seizoen werken we voor het werven van taken en vacatures met TAAKIE. Bijna alle leden hebben de test ondertussen ingevuld en daarmee kunnen we de tool het komende seizoen echt gaan gebruiken. Met de start van het nieuwe seizoen kunnen jullie appjes van de tool verwachten voor het invullen van taken als schoonmaak en bardienst maar ook voor meer structurele functies!

Het verzoek aan iedereen is om in ieder te reageren op het Whatsappbericht welke je ontvangt. Op die manier weet de betreffende commissie waar ze aan toe is!

Nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen staat nu voor de deur. De selectie is al enkele weken aan het trainen en ook de jeugd traint sinds vorige week weer volop. Het lijkt erop dat we daadwerkelijk weer competitie gaan spelen. 11 september is het zover, dan staan de eerste wedstrijden op het programma. Hoe tof is dat, eindelijk hebben we weer een doel om voor te trainen, want het leukste blijft toch het spelen van de wedstrijden. De spanning vooraf, de intensiteit van het spel, de blijheid bij winst en de boosheid of verdriet bij verlies en natuurlijk de gezelligheid op het terras!

We kijken er naar uit en maken er opnieuw een seizoen van waar we trots op mogen zijn!

Sportieve groet, 

Het Bestuur