VAN DE BESTUURSTAFEL

Het is 2022! Een nieuw jaar met nieuwe hopelijk veel mooie (korfbal)momenten samen. Maar met dat ik dit schrijf is er nog veel onzeker voor het komende jaar. Voor het tweede seizoen op een rij spelen we geen competitie in de zaal, kunnen we geen nieuwjaarsreceptie houden of enige andere activiteit organiseren. Corona houdt ons nog altijd in de greep.

Houd verbinding

Een bijzondere en pittige tijd voor ons als vereniging en voor velen om ons heen. Onze korfbalvereniging verbindt mensen en juist dat verbinden staat in deze tijd onder druk. De opgelegde maatregelen voelen we allemaal en ook binnen onze vereniging zijn er voor- en tegenstanders van het huidige beleid en de opgelegde maatregelen. Ons uitgangspunt blijft dat wij de landelijke richtlijnen volgen en in de geest van deze richtlijnen proberen te handelen. Met elkaar zullen we deze periode door moeten komen, al zullen er soms lastige situaties ontstaan. Wij vragen jullie om je teamgenoten te blijven opzoeken en verbinding te blijven zoeken met elkaar.

Clubkadercoaching

Trainen geven aan een groep (jonge) kids of pubers is niet altijd even makkelijk. Voor zowel het kind als de trainer is plezier in het trainen en het korfbalspelletje het allerbelangrijkste. Samen met het Sportbedrijf zijn we gestart met clubkadercoaching, de komende tijd gaat een professional met onze jeugdtrainers aan de slag. Doel is om onze trainers te helpen en vooral te kijken naar de didactische kant van het geven van trainen. Het clubkadercoachingstraject is bedoeld om trainers hierin te ontwikkelen en zo plezier in de sport bij iedereen te vergroten.

Zodra we weer volledig kunnen trainen gaan we van start en zal er met regelmaat een professional van het Sportbedrijf bij de trainingen aanwezig zijn.

Veilig Sportklimaat – VOG

Behalve dat wij onze trainers proberen te ontwikkelen vinden wij het ook van belang dat er een zo veilig mogelijk sportklimaat heerst op onze vereniging. In dit kader hebben wij bijvoorbeeld twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld, (Roelf Haverkamp en Inge Wanschers).  Via onze website zijn de contactgegevens van hen te vinden.

Recent hebben wij voor onze jeugdtrainers en enkele commissieleden die veel met onze jeugdleden bezig zijn een Verklaring omtrent Gedrag aangevraagd. Een preventief middel maar wel belangrijk dat iedereen binnen onze vereniging weet dat we de veiligheid van onze leden serieus nemen.

Plus Actie / Grote Clubactie / Kerstactie

De afgelopen maanden zijn er verschillende acties geweest waar mooie geldbedragen zijn opgehaald. Wij willen via deze weg alle leden bedanken die een bijdrage hebben geleverd en/of zich hebben ingezet voor deze acties. Met het ingezamelde geld hebben we ook enkele wensen kunnen vervullen. Zo hebben we in de keuken van het clubgebouw een mooie nieuwe vriezer kunnen aanschaffen. Ook hebben we een nieuwe thermostaat en brandmelders aangeschaft. Zonder jullie inzet zijn dergelijke investeringen niet mogelijk dus nogmaals bedankt!

Trainen

De laatste berichten vanuit de overheid zijn dat we ook in de avonduren buiten kunnen trainen. De JTC is bezig om te kijken welke mogelijkheden er zijn om buiten te trainen want lekker bewegen en sporten is in deze tijd van groot belang! Via de teamapps worden jullie op de hoogte gehouden.

Sportieve groet,

Het Bestuur CKV Achilles