De korfballers van Achilles hebben zichzelf een goede dienst bewezen door de streekderby tegen het Deldense Zwart Wit overtuigend te winnen.
Hiermee behouden zij, als promovendus, de tweede plaats in de 2e klasse.

Vanaf het eerste fluitsignaal stond er een gedreven en gemotiveerd Achilles in het veld. Er werd met inzet en passie verdedigd en de aanvallers van Zwart Wit werden veel druk opgelegd. Aanvallend liep het soepel bij de Almeloërs en er werden veel kansen gecreëerd. De eerste 15 minuten gingen gelijk op, waardoor er een 6-5 tussenstand op het bord stond. Na een time-out van de Deldenaren, was het juist Achilles die hiervan het meeste kon profiteren en werd er voor het eerste een gaatje geslagen.
Op slag van rust, deelde Achilles een forse slag uit, door in de allerlaatste seconden de 13-7 ruststand op het bord te zetten.
Na rust ging de rood-witte formatie door waar het gebleven was, tempo draaien, aanvallend veel kansen creeeren en met overtuiging spelen. Vrij eenvoudig werd er uitgelopen via een 14-9, naar een 24-14 tussenstand en was de strijd gestreden.
Achilles liet de teugels wat vieren, waardoor Zwart Wit alsnog een aantal keer kon scoren en de stand een meer draaglijk aanzien kon geven. Bij een eindstand van 26-20 floot de arbiter van dienst af.

De korfballers van Achilles bezetten hierdoor, als promovendus, een uitstekende tweede plek in de 2e klasse.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Regio uit Vaassen.