En we zijn weer los!

Na een korte voorbereiding zijn de eerste competitiewedstrijden alweer gespeeld. Zo direct na de zomervakantie is het een mooi gezicht om het veld weer vol te zien te stromen met enthousiaste leden die plezier beleven aan het korfbalspelletje. Plezier hebben is één van de allerbelangrijkste dingen bij het beoefenen van je sport. Achilles scoort met plezier is niet voor niets het motto van de club

Dit seizoen zijn we bij de jeugd gestart met de zogenoemde bloktrainingen. Een iets andere manier van trainen die zorgt voor meer verbinding tussen jeugdspelers maar ook tussen jeugdspelers en de senioren. Daarnaast verlicht het druk bij de vaste trainers. Tegelijk denken wij dat doordat we kinderen van verschillende niveaus samenbrengen, het algehele niveau van de jeugd ook opgekrikt wordt. Maar bovenal blijft plezier in het korfbalspel voorop staan! De eerste trainingen zijn goed verlopen en we zijn positief over de invulling.

Zaalperiode in de Sporthal Schelfhorst
Ondanks dat de zomer nog maar net afgelopen is, toch al een bericht over de zaal. Zoals jullie waarschijnlijk weten is de Sporthal aan de Sluiskade het komende jaar en waarschijnlijk ook het jaar erop niet beschikbaar. Er wordt een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad gebouwd.

De verdeling van de beschikbare zaaluren tussen alle zaalsportverenigingen is elk jaar opnieuw een grote puzzel. Dit jaar zijn er door de nieuwbouw nog minder uren beschikbaar.

Het betekent dat wij dit zaalseizoen Sporthal Schelfhorst als uitvalbasis hebben. Wij gaan daar onze thuiswedstrijden spelen en trainen er ook met alle teams. Er zijn wat minder uren beschikbaar maar met wat gepuzzel lukt het wel om de teams 2x in de week te laten trainen. We houden jullie op de hoogte!

Veranderingen sportcomplex Ossenkoppelerhoek
In een vorig bericht hebben we laten weten dat er veranderingen plaatsvinden op de Ossenkoppelerhoek. De grootste verandering betreft het grasveld direct naast ons kunstgrasveld. Deze strook gras maakt plaats voor een voetbalveld. Voor zover wij nu weten staat deze wijziging pas voor volgend voorjaar op de planning.

De fietsenstalling wordt waarschijnlijk ongeveer op hetzelfde moment ook aangepakt. De stalling is nu wat te klein en er ontstaat ruimte om deze anders in te richten en te vergroten.

De gemeente heeft ook toegezegd de parkeerplaats aan de overzijde te verbeteren. Onder andere door een nieuwe toplaag, betere verlichting en minder struiken. Een mooie ontwikkeling waaruit maar eens blijkt, de aanhouder wint (we hebben het met grote regelmaat aangekaart bij de gemeente).

Club van 30
Elk jaar doneert de club van 30 een bedrag voor een verbetering van onze accommodatie. De club van 30 heeft ons al veel moois gebracht. Zo is het scorebord aangeschaft, hebben we de banken rondom het veld kunnen plaatsen en hebben we nieuwe tafels en tafelbladen gekocht. De club van 30 voegt dus echt wat toe aan de vereniging.

Voor 30 euro per jaar help je club je dus enorm, zonder de bijdrage zouden we dergelijke aankopen niet kunnen doen. De club zoekt nieuwe leden om zo de accommodatie nog mooier te kunnen maken. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Plezier
We wensen alle teams en leden veel korfbalplezier toe de komende weken!

Het Bestuur